Mange glemmer måltidets værdi. Tiden er til, at vi spiser lidt her og der i forbindelse med almindelige hverdagsgøremål. Vi skal væk fra denne “snuppe lidt i forbifarten kultur” og tilbage til sammensatte, rolige måltider. Kroppen kan godt lide en regelmæssig rytme. Prøv at mærke din krops signaler. Vent på du føler sult, spis så et ‘ordentligt måltid mad’ med både kulhydrater, proteiner, fedtstof og kostfibre, og mærk tilfredshed på et helt anden niveau end hvis du bare snuppede en shake eller en bar på farten.
Brug dine sanser, når du spiser. Se, duft, smag, mærk og nyd. Føl mætheden og vent så med at spise, indtil næste gang du føler sult.
Det er vigtigt at adskille spisning og andre almindelige gøremål. Det er vigtigt, dels at forbinde spisning med nydelse, men også med dækning af fysiologiske behov.
Ernæring er biokemi. Det er ikke ligegyldigt, hvad vi spiser, kroppen skal have dækket sit behov for livsnødvendige næringsstoffer via maden. Mad er ikke bare kalorier. Mad er næringsstoffer eller biokemi. Men mad og måltider handler også om kultur, arv og miljø – og ikke mindst om socialt samvær.
Lyt til Lenes lille peptalk her https://fb.watch/pNegIwPqT-/